Stoffel Vandoorne tweede na fantastische sprintrace in GP2

Tijdens de sprintrace in de GP2 is Stoffel Vandoorne tweede geworden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Tijdens de tweede GP2-race starten de eerste acht rijders uit de eerste race in omgekeerde volgorde. Stoffel Vandoorne won gisteren en moest daardoor als achtste van start gaan.

Vandoorne maakte echter een magistrale start en won bij de start meteen vijf posities! Amper een paar honderd meter ver in de race lag Vandoorne dus al meteen derde en op koers voor minstens een podiumplaats. Rossi, zijn naaste belager in het kampioenschap, ging breed in de eerste bocht en verloor meteen heel wat posities.

Rio Haryanto reed ondertussen aan de leiding maar de Indonesiër kwam onder druk te staan van Markelov. Stoffel Vandoorne bleef ondertussen verstandig door op enkele meters van het duo te rijden, waarmee hij meteen ook zijn banden spaarde voor de slotfase van de race.

Halverwege de race plaatste Markelov een wel erg opportunistisch inhaalmanoeuvre op raceleider Haryanto. De Rus ging breed en reed tegen de voorvleugel van Haryanto. Haryanto zijn voorvleugel raakte licht beschadigd, maar de Indonesiër kon wel aan de leiding blijven. Markelov reed door de grindbak en verloor enkele plaatsen. Vandoorne zette vervolgens de aanval in op Haryanto met teamgenoot Matsushita achter zich in derde positie.

Ondanks de druk die Stoffel Vandoorne op Haryanto uitvoerde kon de Indonesiër aan de leiding blijven. Opnieuw een mooie podiumplaats voor Vandoorne, die opnieuw zijn leidersplaats in het GP2-kampioenschap verstevigt. De Kortrijkzaan zette opnieuw een belangrijke stap richting een mogelijke eerste GP2-titel. Volgende week mag Vandoorne bovendien opnieuw testen voor het F1-team van McLaren-Honda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}