Stoffel Vandoorne verzilvert polepositie niet en wordt zesde, Mitch Evans wint ePrix in Sao Paulo

Jaguar TCS Racing
Jaguar TCS Racing

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht van op de polepositie aan de ePrix van Sao Paulo beginnen maar hij kon de race niet winnen. Mitch Evans won de ePrix van Sao Paulo terwijl Stoffel Vandoorne genoegen moest nemen met de zesde plaats.

Stoffel Vandoorne kende van op de polepositie een goede start, de grote verliezer bij de start was Eduardo Mortara die van op P4 mocht starten en helemaal achteraan moest aansluiten. Norman Nato viel eveneens stil tijdens de eerste ronde, daarnaast schoot Sebastian Buemi rechtdoor en de Zwitser verloor daardoor heel wat plaatsen.

Nadat Vandoorne de openingsronden als leider voor zijn rekening nam, gaf Vandoorne kortstondig de leiding af aan Antonio Felix da Costa. Vandoorne ging echter al snel opnieuw voorbij en ook Mitch Evans en Nick Cassady gingen snel voorbij aan Antonio Felix da Costa. In ronde acht kregen we de safety car op de baan nadat Sascha Fenestraz stilvalt.

We krijgen vervolgens een vreemd schouwspel waarbij geen enkele rijder de leiding in de race wil omdat dit meer energie vergt en de rijders tijdens het slot van de race nog voldoende energie willen hebben om voluit te kunnen gaan. Energie managen is dan ook de boodschap maar we krijgen al snel opnieuw een safety car op de baan nadat Pascal Wehrlein en Jake Dennis elkaar raken. Dennis moet ten gevolge daarvan opgeven.

Door de twee safety car-fases besloot de wedstrijdleiding om vier ronden toe te voegen en dat zorgde ervoor dat het nog belangrijker werd om goed energie te managen. Voor Sam Bird, die nog veel energie over had, de kans om aansluiting te vinden bij de koplopers van de race.

Met drie werd er gestreden voor de overwinning en uiteindelijk was het Mitch Evans die wist te zegevieren, op een halve seconde gevolgd door Nick Cassady en Sam Bird. Stoffel Vandoorne moest uiteindelijk tevreden zijn met een zesde plaats.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print