Stoffel Vandoorne vice-kampioen in de GP2

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is vice-kampioen geworden in de GP2.
image
Stoffel Vandoorne won gisteren reeds de eerste GP2-race in Abu Dhabi en vandaag stond de sprintrace op het programma. Daarbij starten de eerste acht rijders uit de eerste race in omgekeerde volgorde. Vandoorne moest vandaag de race dus als achtste aanvatten.

De strijd om de titel van vice-kampioen ging tussen Vandoorne en Felipe Nasr. Nasr knokte zich van op de vijfde plaats op de startgrid snel naar een tweede plaats, terwijl Vandoorne van op de achtste plaats een intelligente race reed.

GP2-kampioen Jolyon Palmer spinde reeds in de eerste ronde en moest opgeven. Alle ogen dus gericht op de strijd Vandoorne-Nasr.

Vandoorne knokte zich naar de zevende plaats en moest dus nog één plaats goedmaken om zeker te zijn van de titel van vice-kampioen. Die plaats veroverde hij met nog twee ronden te gaan. Nasr was nog steeds tweede, waardoor onze landgenoot zich in zijn debuutjaar in de GP2 meteen tot vice-kampioen weet te kronen. Een puike prestatie van de Kortrijkzaan, die onze hoop op een racezitje in de Formule 1 is.

Stoffel Vandoorne maakt deel uit van het McLaren Young Driver programma. Eric Boullier van McLaren liet ondertussen reeds verstaan dat de kans het grootst is dat Vandoorne ook volgend seizoen nog een seizoen in de GP2 zal rijden, om zo een gooi te doen naar de titel. Een racezitje in de Formule 1 is echter het uiteindelijke doel.

Volgende week mag Vandoorne alvast tweede dagen testen voor McLaren tijdens de Young Driver Test op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}