Stoffel Vandoorne wil komend seizoen voor de Formule E-titel strijden

In een uitgebreid interview met ‘GPUpdate’ laat onze landgenoot Stoffel Vandoorne verstaan dat hij volgend jaar voor de titel in de Formule 1 wil gaan.


Vandoorne eindigde zijn tweede seizoen in de Formule E op een hoogtepunt. Tijdens de laatste race in Berlijn slaagde Vandoorne er immers in om de polepositie te behalen en vervolgens zijn eerste overwinning in de Formule E te behalen.

Het voorbije seizoen wist Antonio Felix da Costa met een ruime voorsprong de titel te veroveren, dit terwijl het daarachter allemaal veel dichter op elkaar zat. Dankzij zijn overwinning tijdens de laatste race wist Vandoorne op te klimmen in het klassement en zich tot vice-kampioen te kronen.

“We hebben in ons eerste seizoen een race gewonnen en een paar keer op het podium gestaan,” blikt Vandoorne tegenover ‘GPUpdate’ terug op zijn eerste Formule E-seizoen in dienst van het Mercedes-fabrieksteam.

“Hopelijk kunnen we volgend seizoen regelmatiger meedoen voor de zege en kunnen we onze snelheid bevestigen. Als we dat kunnen doen, dan is alles mogelijk.”

Na een sterk en leerrijk seizoen bij het fabrieksteam van Mercedes hoopt Vandoorne volgend jaar effectief voor de titel te kunnen strijden.

“Het is voor mij zo’n onvoorspelbaar kampioenschap dat het moeilijk is om nu te zeggen waar we volgend seizoen exact zullen staan. Maar ik ben tevreden met het seizoen dat we hebben afgewerkt, ook van mijn kant. Hopelijk kunnen we volgend jaar voor de titel strijden,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021