Stoffel Vandoorne wint Formule E ‘Race At Home Challenge’ na drama voor Wehrlein

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft na een dramatische laatste race de ‘Race At Home Challenge’, het virtuele kampioenschap van de Formule E gewonnen.
Pascal Wehrlein mocht met een voorsprong aan de laatste virtuele Formule E-race beginnen. De Duitser startte als tweede op de grid vlak voor Vandoorne en het zag er ondanks het toekennen van dubbele punten tijdens de laatste race dan ook allemaal erg goed uit voor Wehrlein.


Rowland kende een goede start van op de pole en ook Wehrlein startte goed en blokte meteen Vandoorne af om zijn positie te verdedigen. Vandoorne werd vervolgens aangetikt waardoor onze landgenoot in contact kwam met Wehrlein die met zijn virtuele Formule E-bolide tegen de muur vloog en spinde.


Drama voor Wehrlein want de leider in de tussenstand viel terug naar bijna helemaal achteraan de grid. Vandoorne bleef op de tweede plaats en reed zo comfortabel naar de finish.

Wehrlein reed nog een sterke inhaalrace maar moest genoegen nemen met de negende plaats. Voor de winst in het virtuele kampioenschap had Wehrlein door de tweede plaats van Vandoorne echter nood aan een vierde plaats. Stoffel Vandoorne wint zo dus de allereerste Formule E ‘Race At Home Challenge’.

“Het zou leuker geweest zijn om op de baan een gevecht met Wehrlein te voeren maar ik heb tijdens de voorbije races ook enkele keren pech gehad. Over alle races gezien is het zeker een verdiende titel,” zei Vandoorne na afloop.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print