Stoffel Vandoorne zegeviert op indrukwekkende wijze voor eigen volk

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft de eerste GP2-race van het raceweekend in Spa-Francorchamps gewonnen.

Vandoorne kwalificeerde zich gisteren op de polepositie maar kende geen al te beste start. Nog voor de eerste bocht werd hij voorbijgegaan door Sergey Sirotkin die van op de derde plaats mocht vertrekken. De Rus verremde zich echter bij het aanremmen voor La Source, waarna Vandoorne opnieuw aan de leiding ging.

Tijdens de vijfde ronde probeerde Daniel de Jong om Pierre Gasly buitenom Blanchimont in te halen maar beide wagens kwamen met elkaar in contact en de Nederlander crashte erg zwaar in de bandenstapels (VIDEO: Horrorcrash tijdens GP2-race op Spa-Francorchamps). De GP2-race werd vervolgens onderbroken met eerst een safety car en vervolgens een rode vlag. Gelukkig liep de Jong geen zware verwondingen.

Bij het begin van de safety car-fase zocht Vandoorne de pits op voor zijn verplichte pitstop. Alexander Rossi, zijn naaste belager deed dat niet, waarna die pas later tijdens de race zijn verplichte pitstop uitvoerde.

Vandoorne reed daarna op dominante wijze richting de overwinning. De Kortrijkzaan liet op weg naar de overwinning nog enkele mooie inhaalmanoeuvres zien, waarna hij op het podium mocht genieten van het Belgisch volkslied en de nodige champagne.

Vandoorne telt na zijn overwinning maar liefst 110 punten voorsprong op Alexander Rossi, de tweede in de stand. Nog nooit had iemand in het GP2-kampioenschap zo’n grote voorsprong in deze fase van de titelstrijd. Het ziet er dan ook erg goed uit voor onze landgenoot, die eveneens testpiloot is voor het F1-team van McLaren-Honda.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}