Strategie redt Vettels race

Sebastian Vettel beëindigde de Italiaanse grand prix als vierde. De Duitser wachtte tot de laatste ronde om zijn bandenwissel uit te voeren. Zo verloor hij geen plaats en blijf hij voor Rosberg die vijfde werd.
“We hadden vandaag een zeer riskante strategie.” geeft Vettel toe. “Als dat werkt dan ben je koning, werkt het niet dan ben je een idioot. Gelukkig werkte het en het team heeft goed werk geleverd.”

“Ik startte slecht en verloor heel wat plaatsen. Inhalen was zeer moeilijk. Sneller waren we niet dus moesten alles proberen in de bochten.”

“Rond ronde 20 gebeurde er ineens iets met de wagen. Ik wist niet wat het was. Iets mechanisch dat wrijving veroorzaakte? Het probleem loste zichzelf uiteindelijk zelf op. Ondertussen verloor ik de aansluiting met het groepje. In totaal verloor ik drie à vier seconden.”

“Ik moest terug naar voren geraken en dat was geen gemakkelijke klus. De rest ging binnen voor een pitstop en ik bleef buiten. Het team bleef de rondetijden in de gaten houden en uiteindelijk werkte die strategie. We hebben dus heel wat punten gescoord en het maximaal haalbare gedaan, vierde.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”Sebastian_Vettel_Red_Bull_3.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021