Strijdlustige Valtteri Bottas: “Mijn beste prestaties zijn nog op komst”

Valtteri Bottas behaalde tijdens zijn eerste seizoenshelft voor Mercedes zijn eerste F1-overwinning en kijkt er nu ook naar uit om tijdens de tweede seizoenshelft van zich te doen spreken.

De eerste races van het seizoen verliepen minder goed voor Bottas en hij keek meteen tegen een achterstand aan. De Fin sloeg echter terug en behaalde in Rusland zijn allereerste overwinning in de Formule 1.

Momenteel staat Bottas derde in de wk-tussenstand, op 33 punten van wk-leider van Sebastian Vettel en op slechts 19 punten van teamgenoot Lewis Hamilton. Toch had Bottas gehoopt om er nog beter voor te staan.

“Ik had gehoopt dat ik me in een iets betere positie in de strijd om het kampioenschap zou bevinden,” antwoordde Valtteri Bottas op de vraag hoe hij terugkijkt op zijn eerste helft van 2017. “Ik denk dat we ons wat het constructeurskampioenschap betreft nog steeds in een goede positie bevinden, maar we kenden enkele moeilijke races. Dat is uiteraard niet ideaal, enkel winnen volstaat voor het team. Dat zal altijd het doel zijn. We hebben zeker en vast werk voor de boeg en ook ik heb werk te doen.”

Bottas wil zichzelf verbeteren en daardoor tijdens de tweede seizoenshelft nog beter presteren. Door die betere prestaties kan hij zich mogelijk ook verder mengen in de titelstrijd.

“Ik heb het gevoel dat er dingen zijn die ik kan verbeteren, zo lang ik maar met het team goed blijf samenwerken, net zoals we dat tot dusver gedaan hebben. Ik weet dat de tweede helft voor mij beter zal verlopen en dat mijn beste prestaties nog op komst zijn. Dat is mijn gevoel en dat is ook de reden waarom ik uitkijk naar de tweede helft van het seizoen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022