Super Aguri trekt zich terug uit de Formule 1

De Formule 1 telt vanaf vandaag nog maar tien teams. Super Aguri moet zich vandaag terugtrekken uit de sport nadat een deal met de Weigl Groep werd afgekeurd door Honda.

Het team kampte met financiële problemen sinds vorig seizoen, toen haar hoofdsponsor SS United de betalingsverplichtingen niet langer na kwam. Sindsdien onderhandelde teameigenaar Aguri Suzuki met potentiële overnemers.

Een eerste geïnteresseerde was de Magma Groep. Die deal sprong echter af na enkele weken onderhandelen. Op het laatste moment kwam de Weigl Groep met een voorstel om het team te redden. Het bestuur van constructeur Honda vond het voorstel echter niet goed genoeg en heeft vandaag dus aangekondigd dat Super Aguri niet meer zal racen.

Aguri Suzuki liet de volgende mededeling noteren.

"We hebben sinds november 2005 meegedaan aan het wereldkampioenschap Formule 1. Dat is een periode van twee jaar en vier maanden voor het Super Aguri F1 team, spijtig genoeg moet ik u nu aankondigen dat het team vanaf vandaag haar race-activiteiten zal stopzetten.

Super Aguri kon sinds haar ontstaan rekenen op de steun van Honda, maar daar komt nu dus een einde aan.

Takuma Sato en Anthony Davidson, zitten net als de rest van het team dus zonder werk. Het kleine team kon in haar bestaan vier punten veroveren.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner