Super zachte rubbers van Pirelli

Tijdens de eerste vrije trainingen voor de GP van Monaco hebben we een antwoord gekregen op één van de grote vragen van het weekend; hoe performant zou de super zachte compound van Pirelli zijn? Zouden de banden het al dan niet lang uithouden en hoe snel zijn ze in vergelijking met het zachte rubber?
Voor de eerste maal dit seizoen kregen de teams de banden met de rode flank ter beschikking tijdens een raceweekend. Het zouden de allersnelste banden moeten zijn, maar die waren tijdens de wintertesten het voorwerp geweest van heel wat kritiek. Ze zouden het amper enkele ronden uithouden alvorens de fenomenale grip plots helemaal zou verdwijnen.

Maar de bandenfabrikant uit Milaan is niet bij de pakken blijven zitten en ook zij hebben heel wat ontwikkelingen doorgevoerd op hun banden. De piloten waren op het einde van de dag vrij tevreden met de prestaties van deze super-soft. Volgens de berekeningen van Pirelli is deze band 1”2 tot 1”4 seconden per ronde sneller dan de gewone zachte band, die jullie zullen kunnen herkennen aan de gele flanken van de band. De snelste tijd van Fernando Alonso , 1’15.123, werd namelijk gereden op de super-zachte band.

Dit bewijst dus dat het nieuwe rubber snel is, maar hoe lang gaan ze mee? Ook hier hebben we een verrassing gezien. Sebastian Vettel heeft 22 ronden aan één stuk gereden met deze banden, de meest optimistische voorspellingen waren dat ze het nog geen 12 ronden zouden uithouden. Rekening houdende met deze gegevens voorspelt Pirelli een race met twee tot drie pitstops…

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print