Susie Wolff: “Het zal zeker nog jaren duren alvorens opnieuw een vrouw op de F1-startgrid staat”

Susie Wolff - Instagram
Susie Wolff - Instagram

Volgens Susie Wolff zal het tijd vragen alvorens we opnieuw een vrouw op de startgrid van de Formule 1 zullen zien staan. Als baas van de F1 Academy zet ze echter alles op alles om dat doel te bereiken.

Eerder deze maand raakte bekend dat Susie Wolff is aangesteld als baas van de F1 Academy, een initiatief vand e Formule 1 om vrouwelijk racetalent te ondersteunen door een eigen raceklasse op te richten, dit in navolging van de W Series. Susie Wolff is de laatste vrouwelijke racepilote die deelnam aan een officiële oefensessie tijdens een F1-raceweekend, al is dat ondertussen al van 2014 geleden.

Susie Wolff weet welke uitdagingen vrouwelijke racepiloten moeten trotseren en ze wil dan ook maar al te graag mee haar schouders zetten onder de F1 Academy en het proberen op de startgrid krijgen van een vrouw.

“Ik weet dat het voor een vrouw mogelijk is om op dit niveau te racen en vanuit dat perspectief is de ervaring belangrijk, zeker om die ervaring door te geven aan de volgende generatie,” aldus Susie Wolff tegenover ‘Sky Sports’.

“Om in de paddock aanwezig te zijn en dat met de volledige steun van de F1 die achter de F1 Academy staat, dat betekent dat de juiste mensen en de mensen die de beslissingen nemen naar ons kijken en ons steunen om ervoor te zorgen dat talent doorstroomt.”

“We moeten echter de verwachtingen realistisch houden. Het gaat tijd vergen. Het draait rond het vergroten van de pool met talent, het bewustzijn te vergroten en het inspireren van de volgend generatie om deel te nemen en het toegankelijker maken van de sport voor zij die willen deelnemen.”

“Het gaat zeker en vast nog enkele jaren vergen. Ik denk dat we echter op korte termijn successen kunnen behalen, om een succesvol meisje te vinden dat in de Formule 1 zal racen moeten we echter naar de middellange termijn kijken, dat betekent dat we geduldig moeten zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print