Sutil ergert zich over situatie met pay drivers

Adrian Sutil, die geen zitje heeft kunnen bemachtigen voor 2015, doet zijn beklag over pay drivers. Niet zozeer over het bestaan van pay drivers, maar wel over het bedrag dat deze rijders meenemen.
image
Bij Sauber was er eind dit jaar geen plaats meer voor Adrian Sutil. Sauber gaat volgend seizoen verder met twee nieuwe rijders. Marcus Ericsson en Felipe Nasr vormen het nieuwe rijdersduo bij het Zwitserse team.

In een interview met Autosport doet de Duitser zijn beklag over rijders die veel geld betalen om te kunnen rijden in de Formule 1. “Zoals de situatie nu is, is niet zoals het hoort te zijn. Er lopen momenteel pay drivers rond die erg hoge bedragen kunnen neerleggen om een jaartje te kunnen rijden.”

Sutil voelt zich slachtoffer van de pay drivers. Naar verluid zou Ericsson achttien miljoen euro op tafel hebben gelegd om te rijden bij Sauber. Ook Nasr zou meer dan tien miljoen euro over hebben om te rijden voor Sauber.

Volgens Sutil is het altijd al een probleem geweest dat rijders met meer geld gekozen worden vanwege hun ‘financieel talent’. “Pay drivers bestaan al erg lang, maar vroeger kon je bij veel teams een zitje ‘kopen’, waardoor het niet zo opviel. Nu er minder teams zijn die dit doen, lijkt de balans weg te zijn.”

Een oplossing voor het probleem kan Sutil wel niet aanbieden. “Ik ben ook maar een rijder, dus weet ik niets af van de details. Er zijn teams die vrij makkelijk winst weten te maken. Er zijn ook teams die het moeilijk hebben sponsors te vinden, waardoor ze geen winst kunnen maken. Deze laatste teams hebben het dan ook erg zwaar. Daaruit blijkt dat er wellicht iets mis is aan het systeem. Je kan natuurlijk ook zeggen dat deze teams beter hun best moeten doen om winst te maken.”

Deze laatste zin heeft een ironisch tintje. Sutil is immers boos op Sauber dat ze kozen voor Ericsson en Nasr, om hun toekomst veilig te kunnen stellen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}