Sutil: “Ik zou definitief stoppen”

De Duitse rijder Adrian Sutil sprak zich onlangs uit over de mogelijke comeback van Michael Schumacher in 2010. Sutil zelf zou waarschijnlijk niet op zijn beslissing zijn teruggekomen.
In 2006 maakte zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher nog bekend dat hij zijn helm aan het einde van het seizoen aan de wilgen zou hangen om op die manier jongere rijders ook een kans te gunnen. Adrian Sutil was op dat ogenblik één van die jongere rijders die dankzij het opstappen van de oude garde iets sneller succes heeft kunnen bereiken.

Sutil omschrijft de comeback van Schumacher alvast als een bijzondere gebeurtenis voor de sport, toch zou hij zelf nooit op zijn woorden zijn teruggekomen.

“Een comeback van Schumacher zou een goede zaak zijn voor de sport maar in 2006 besliste hij wel nog dat hij definitief zou stoppen met de F1. Als ik in zijn plaats was zou ik achteraf niet meer kiezen om toch nog terug te gaan racen. Ik zou bij mij keuze blijven omdat jongere rijders ook om een zitje vragen”, zo verklaarde Adrian Sutil.

Het grote verschil in 2010 is dat men, in tegenstelling tot 2006, niet meer mag testen doorheen het seizoen. Wat zeker niet vergeten mag worden is dat Fernando Alonso een seizoen eerder dan verwacht overstapte naar Ferrari en dat de Italiaanse renstal in 2010 wel eens grotendeels met het ontwikkelen van de wagen zou kunnen gaan bezig zijn.

Aangezien Mercedes GP een nieuwe renstal is zal men ook daar op één of andere manier aan het testen moeten tijdens races. Michael Schumacher zou daarvoor een ideale optie zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}