Symonds: “Williams is klaar voor een sterrijder”

Pat Symonds, de technisch directeur van Williams, vindt dat Williams klaar is voor een ster onder de F1-piloten. Voorheen zei Symonds dat verbetering voor ging op een zeer goede rijder.

Hij gelooft dat Williams zich in een goede positie bevindt om een grote naam binnen te halen en een wagen te kunnen presenteren die hem waardig is.

“In 2014 vroeg men waarom we niet iemand als Alonso hadden. Ik zei toen dat we hier als team nog niet klaar voor waren, maar ook financieel zat het er niet in. We zijn er nu echter wel klaar voor, ook al hebben we niet het grootste budget,” liet Symonds weten tegenover ‘Autosport.com’

“Het is belangrijk om het budget goed te kunnen verdelen. Daar valt ook het bestedingspakket voor onze rijders binnen. We moeten een balans zien te vinden.”

De geruchten gaan rond dat Williams het contract van Bottas wil verlengen voor een vijfde seizoen en dat ze interesse hebben in Button, Perez en Nasr. Zelf zegt Symonds dat hij voor volgend seizoen tevreden zou zijn met de huidige piloten, vooral met het nieuwe reglement dat er aankomt.

“Continuïteit is zeer belangrijk, vooral als je een nieuw reglement tegemoet gaat. Je kunt echter niet dezelfde rijders blijven behouden. Omdat we twee piloten ter beschikking hebben die gemeenschappelijke capaciteiten hebben, hopen we om er ten minste één te houden. Ik zou persoonlijk eerder blij zijn met hen beide,” klinkt het bij de Brit.

“Ik draai al veertig jaar mee in de racerij. Vele jaren daarvan hadden we één uitmuntende piloot en een minder goede. Ik denk dat we de afgelopen drie jaar twee piloten hadden die zeer goed met elkaar omgingen en ook waarde brachten aan het team,” sloot hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}