“Te gek voor woorden dat grid girls verdwijnen”

Volgens Niki Lauda is het te gek voor woorden dat de grid girls uit de Formule 1 verdwijnen.


Vorige week raakte bekend dat er komend seizoen geen grid girls meer op de startgrid van de Formule 1 zullen staan. Er werd gemengd gereageerd op de beslissing, ook al is de Formule 1 niet de enige sport die schaars geklede vrouwen afvoert.

Niki Lauda is alvast geen voorstander van het afschaffen van de grid girls. Volgens Lauda is deze beslissing niet goed voor vrouwen, wat er ook wordt beweerd.

“Hoe dom kan men zijn? Vrouwen hebben zich geëmancipeerd en doen het erg goed,” aldus Niki Lauda. “Dit is dan ook een beslissing tegen vrouwen.”

“Ik vind het enorm jammer dat een traditie zoals deze wordt gebroken, dit komt de Formule 1, en vooral vrouwen niet ten goede.”

Tijdens de GP van Monaco werd er al geëxperimenteerd met grid boys in de plaats van grid girls. Niki Lauda koestert de hoop dat de beslissing om de grid girls te schrappen nog wordt teruggedraaid en daarbij zouden de grid boys van pas kunnen komen.

“Ik zou het niet erg vinden om grid boys naast de grid girls op de grid te zien. Waarom niet?”

“Ik wil eerder vrouwen aanmoedigen in plaats van ze te laten verdwijnen. Maar opnieuw, het zijn mannen die beslist hebben over het verdwijnen van de grid girls.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023