Team Lotus of geen Team Lotus?

De discussie over het al dan niet gebruiken van de teamnaam ‘Team lotus’ gaat een nieuwe episode in.
Lotus Racing kondigde aan dat het vanaf volgend seizoen onder de naam ‘Team Lotus’ zou rijden. Tony Fernandes kondigde enkele dagen geleden immers aan dat hij een overeenkomst had bereikt met David Hunt, de vorige eigenaar van de naam ‘Team Lotus’.

Proton kwam vandaag echter met de mededeling dat het vindt dat de Lotus Group eigenaar is van alles wat maar iets te maken heeft met de naam Lotus in de autosector, waaronder dus ook de Formule 1. Het suggereert dan ook dat het gebruik van de naam lotus in de Formule 1 een inbreuk is op haar rechten.

“Vorig jaar erkenden Tony Fernandes en het 1 Malaysia Racing Team dat door een licentie te nemen van de Lotus Group om de naam Lotus in het huidige F1-seizoen te gebruiken,” aldus Proton.

“De Lotus Group heeft met het akkoord van Proton de overeenkomst met 1 Malaysia Racing Team beëindigd zodat de merknaam Lotus niet in 2011 en de volgende F1-seizoenen mag gebruikt worden. Deze beslissing kwam er na flagrante en herhaaldelijke inbreuken op de licentie.”

“Door deze beslissing kan 1 Malaysia Racing Team of welke andere onderneming van de heer Fernandes, zoals bijvoorbeel Tune Group Sdn Bhd of Team Lotus Ventures Limited, de merknaam Lotus niet gebruiken tijdens het seizoen 2011. Dat omvat ook de teamnaam ‘Team lotus’.”

Lotus Racing reageerde ondertussen al op de claim van Proton door te beweren dat het volgens haar wel onder de naam ‘Team lotus’ mag rijden in 2011. Benieuwd hoe dit zal aflopen …
a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”lotus_racing.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print