Teams reageren op budgetbeperking

Mclaren en Williams hebben als eerste gereageerd op het besluit van de FIA World Motor Sport Council om in 2010 een budgetbeperking in te voeren.
De budgetbeperking wordt optioneel. Teams kunnen kiezen om hun budget te beperken tot maximum £40 miljoen en krijgen daarvoor van de FIA een grotere vrijheid in de ontwikkeling van de wagen.

Mclaren teambaas Martin Whitmarsh vreest dat zo’n regeling er voor zal zorgen dat er twee subcategoriën komen in de Formule 1. Langs de ene kant de teams die kiezen voor een budget cap en langs de andere kant de teams die hier niet voor inschrijven.

“We begripen dat het budget van sommige teams nog onnodig hoogt ligt in het licht van de huidige globale economische situatie. Toch vinden we ook dat de beste oplossing, met of zonder budgetbeperking, niet mag leiden tot een systeem waarbij de grid wordt opgedeeld in twee subcategoriën. Die optimale oplossing moet er komen na overleg tussen alle partijen. Wij bij Vodafone Mclaren Mercedes zouden graag meehelpen in dat proces wanneer dat nodig zou zijn.”

Het Williams team is zeer tevreden met de invoering van een budgetbeperking maar ook daar vreest men voor een splitsing in twee subcategoriën op de grid.

“Wij zijn voorstander van een budgetbeperking sinds begin 2008. Toch zouden we graag zien dat alle teams onder één reglement vallen met een budgetbeperking en die mening zullen we ook verdedigen binnen de FOTA.”

Verwacht wordt dat de Formula One Teams’ Association (FOTA) tijdens volgende vergadering zal overleggen over de budgetbeperking.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023