FOTA wil afscheiding van F1, start van een nieuw kampioenschap?

De FOTA teams gaan zich richten op een nieuw kampioenschap nadat ze niet tot een overeenstemming kwamen met de FIA over een inschrijving voor volgend seizoen.


Het einde van de Formule 1 zoals we die gekend hebben, lijkt dichterbij te komen nu de grootste constructeurs uit de sport een nieuw kampioenschap willen oprichten vanaf 2010.

“De teams hebben geweigerd om hun voorwaardelijke inschrijvingen voor 2010 aan te passen. Er is geen andere mogelijkheid dan te beginnen met de voorbereiding van een nieuw kampioenschap. Deze nieuwe raceserie zal een transparante leiding krijgen, met één set van reglementen en zal nieuwe deelnemers aanmoedigen. Er zal geluisterd worden naar de wensen van de fans, inclusief lagere ticketprijzen. De belangrijkste rijders, sterren, merken, sponsors, promotor en bedrijven die historisch gezien verbonden zijn aan de hoogste tak van de motorsport, zullen allemaal aanwezig zijn in de nieuwe serie.”

De mededeling van de FOTA gaf verder nog aan dat de teams er alles aan gedaan hebben om de kosten in de sport te verlagen en dat ze bereid waren een overeenkomst te tekenenen met de FIA en Bernie Ecclestone tot 2012 als er aan hun voorwaarden werd voldaan, maar dat lijkt nu dus niet het geval.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
De FOTA teams gaan zich richten op een nieuw kampioenschap nadat ze niet tot een overeenstemming kwamen met de FIA over een inschrijving voor volgend seizoen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023