“Tegen motorbevriezing stemmen voor het seizoen 2016 lijkt enige optie”

Indien Mercedes geen compromis sluit over het gedeeltelijk opheffen van de motorbevriezing dan rest er volgens Christian Horner nog maar één mogelijkheid.

En dat is volgend jaar tegen de motorbevriezing stemmen voor het seizoen 2016. Indien er dan voldoende stemmen gehaald worden, dan verdwijnt de motorbevriezing opnieuw in 2016.

Renault en Ferrari proberen al enkele maanden om Mercedes er toe aan te zetten om akkoord te gaan met een gedeeltelijk opheffing van de motorbevriezing. Mercedes wil amper iets toegeven en dat kan ertoe lijden dat de motorbevriezing in 2016 opnieuw volledig verdwijnt, al zou dat meteen ook betekenen dat de kosten opnieuw de hoogte in schieten.

“Ik denk dat het de enige mogelijkheid is om via een meerderheid van stemmen de situatie open te breken voor 2016, 2017 en 2018,” aldus Horner. “We moeten dan maar in 2015 door de zure appel bijten om in 2016 en 2017 een betere situatie te krijgen. Op zich is het gek want het zal er voor zorgen dat we allemaal veel meer geld zullen uitgeven en dat over een langere periode. Er zou een periode moeten komen waarin Renault, Ferrari en Honda de mogelijkheid krijgen om te proberen de kloof te dichten.”

“Er is geen garantie dat men daarin zal slagen. Het is echter onaanvaardbaar dat men de mogelijkheid niet krijgt om de kloof met Mercedes te verkleinen. Zeker op het vlak van motortechnologie is dat erg onvolwassen,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}