Tegenslag voor Mercedes: “Shakedown nieuwe F1-bolide moet in Bahrein opnieuw gebeuren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes stuurde afgelopen woensdag na de presentatie de W15 in Silverstone een eerste keer de baan op maar door de felle regen viel die shakedown letterlijk in het water. Het Mercedes F1 team gaat daarom op 20 februari de shakedown van haar nieuwe F1-bolide in Bahrein verder zetten. .

Voorafgaand aan een nieuw F1-seizoen proberen de teams zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarvoor gebruiken ze niet alleen de driedaagse F1-test maar ook de mogelijkheid om een shakedown of filmdag te organiseren. Tijdens zo’n dag mag er maximaal 200 kilometer gereden worden maar door de felle regen werd er volgens ‘Formu1a.uno’ met de Mercedes W15 naar verluidt slechts vijftien kilometer gereden.

Om de verloren tijd goed te maken plant Mercedes nu een extra filmdag in Bahrein waar het hoopt om deze keer wel 200 kilometer af te leggen. Gezien het feit dat de weersomstandigheden in Bahrein veel beter zijn zal het ongetwijfeld een veel productievere dag voor Mercedes zijn. Nadeel voor Mercedes is dat de verzamelde kennis en data over de wagen pas daags voor aanvang van de eerste officiële F1-testdag wordt verzameld.