Tegenvallend weekend voor Williams

Na de euforie van de podiumplaats vorige week, werd het dit weekend alleen maar frustratie voor Williams. Het team was slecht in de kwalificatie en kon geen punten scoren na enkele fouten van de rijders.

Rosberg reed in de eerste ronde al meteen tegen Timo Glock en verloor daarbij zijn voorvleugel. Door de onvoorziene pitstop en een probleem met het brandstofsysteem viel Rosberg helemaal terug naar achteren. De Duitser kwalificeerde zich ook slechts als 16e en legt zich neer bij het resultaat.

"Ik moest wat risico’s nemen omdat ik pas als 16e kon vertrekken, ik ging wat van de racelijn doordat ik heel wat brandstof bij had en toen raakte ik Glock. Ik denk dat hij me niet zag, want hij stuurde in en ik kon niet meer uitwijken. Hopelijk gaat het in Bahrein wat beter."

Teamgenoot Nakajima kreeg een straf voor het wisselen van z’n motor en moest helemaal achteraan vertrekken. Tijdens de race  had hij ook nog last van een lekke band en maakte hij een uitstap door het gras.

"We kozen een aggresieve strategie en ik kon wat plaatsen goedmaken. In de tweede stint moest ik plots binnenkomen door een lekke band, daardoor had ik een lange laatste stint. Daarna ging ik eraf in een snelle bocht en besloot ik gewoon te proberen finishen met een gezonde motor."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen