Tegenvallende slotrace van 2009 voor Force India

Force India kwam er dit weekend niet aan te pas in de Grote Prijs van Abu Dhabi. Beide piloten moesten de kwalificatie gisteren al verlaten na Q1 en verbeterden hun posities amper in de race vandaag. Het werd dus een tegenvallend einde van een seizoen waarin het team voor het eerst punten kon scoren in de Formule 1.
Vitantonio Liuzzi werd vijftiende.

“Ik denk dat we er het maximum uitgehaald hebben vandaag. Jammer genoeg hadden we een probleem met de remmen vanaf het begin van de race dus ik kon niet echt iemand inhalen. Daarnaast werkten ook de zachte banden niet optimaal, ik had veel last van overstuur. We wisten echter op voorhand dat het moeilijk zou worden om punten te scoren, hoewel ik er graag enkele gepakt zou hebben voor het einde van het seizoen. Over het algemeen ben ik tevreden met mijn prestaties in de vijf races die ik mocht rijden.”

Teamgenoot Adrian Sutil werd zeventiende.

“We hadden problemen met de banden vanaf het begin van de race. Ik moest daardoor vroeger pitten dan voorzien. De race ging goed maar we kwamen duidelijk niet in aanmerking voor de punten, wat toch het doel was. Het was echter een zeer goed seizoen, hoewel er natuurlijk ups en downs waren maar we hebben zeker een enorme vooruitgang geboekt en ik ben trots op het team.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print