Teleurstellende kwalificatie in de regen voor Verstappen: “Het liep gewoon niet”

Ondanks dat het regende tijdens de kwalificatie slaagde Max Verstappen er niet in om een goed resultaat neer te zetten. Meestal blinkt de Nederlander uit in de regen maar vandaag geraakte hij niet verder dan de zevende tijd.


“Het liep gewoon niet”, zo valt na afloop te lezen op de website van Max Verstappen. “Geen grip en dan houdt het op in de regen. Het hele jaar loopt het niet zo lekker in de regen. Ook tijdens een herstart, als de banden koud zijn, kunnen we ook niet aansluiten. Kijk maar naar Baku en Hockenheim. Ten opzichte van vorig jaar, waar we de baan opgingen en drie paarse sectoren konden rijden, is het nu wel wat anders. De auto werkt gewoon niet en ik weet niet waar het aan ligt.”

Op de Hungaroring is het altijd moeilijk om in te halen, toch hoopt Verstappen dat het tijdens de race een stuk beter zal gaan.

“We kunnen met de strategie wel wat goedmaken. Op pure snelheid moeten we de Toro Rosso en de Renault wel kunnen pakken. Voor mij hoeft het morgen niet te regenen, want dan gaat het voor geen meter. We zijn niet snel genoeg. Zonder rare dingen moeten we morgen gewoon vijfde kunnen worden,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022