Terug naar school-gevoel voor Kovalainen

McLaren-rijder Heikki Kovalainen gaat even terug in de tijd om zijn gevoel te beschrijven naar de nieuwe start van het seizoen toe. Voor de Finse rijder is het net alsof het nieuwe schooljaar van start gaat en hij is er helemaal klaar voor. Het circuit van Melbourne wordt ook door Kovalainen als een zeer geliefd circuit beschreven en hij kijkt er nu al naar uit om iedereen opnieuw te ontmoeten, net zoals in zijn schooltijd dus. Echter voegt Kovalainen er wel nog aan toe dat McLaren niet tot de favorieten zal behoren en daarmee bevestigt hij dus het verhaal van Norbert Haug. De wagen doet het niet zoals verwacht en de oplossingen vragen om veel tijd.

“Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen omdat ik het een beetje zie zoals de start van het nieuwe schooljaar vroeger. Ik zal al mijn vrienden en tegenstanders opnieuw ontmoeten en we zullen allemaal onze eigen verhalen te vertellen hebben. Op het circuit in Melbourne maakte ik vorig seizoen mijn debuut voor McLaren en ik was best tevreden over onze eerste race samen. Dit circuit geeft me een goed gevoel en het beschikt over enkele snelle bochten. Bij McLaren is iedereen er zowat klaar voor en de motivatie is erg hoog. Echter zullen we niet tot de favorieten behoren en precies daarom zal iedereen op zoek gaan naar verbeteringen en op die manier het beste van zichzelf geven”, aldus Kovalainen.