“Test gebruiken om onderdelen voor 2014 te testen”

De topteams gebruiken de test in Silverstone ongetwijfeld om hun huidige wagens verder te ontwikkelen, al zijn er ook teams die de test in Silverstone aangrijpen om reeds onderdelen voor volgend seizoen te testen.

2014 wordt een enorm belangrijk jaar voor de teams. Ze worden geconfronteerd met heel wat reglementswijzigingen, waaronder de introductie van de 1.6 liter V6-turbomotor. Heel wat teams zijn dan ook reeds druk bezig met de ontwikkeling van de wagen en onderdelen voor 2014. Cruciaal daarbij zal ook de betrouwbaarheid worden en sowieso zullen de reglementswijzigingen voor nieuwe krachtverhoudingen in de Formule 1 zorgen.

De test in Silverstone is dan ook voor sommige teams een ideaal hulpmiddel om onderdelen voor volgend jaar te testen. Bij Caterham hebben ze gisteren dan ook reeds enkele onderdelen getest met het oog op volgend seizoen.

“We hebben met een nieuw mechanisch systeem gereden om onderstuur en overstuur te compenseren tussen bochten met een hoge en lage snelheid,” zei Alexander Rossi, die gisteren testte voor Caterham, tegenover Autosport. “Het is iets waarmee we voordien nog nooit gereden hebben, dit was de eerste keer. We begrijpen wat het doet en morgen (vandaag, nvdr.) krijgen we een nieuwe kans om het verder te verfijnen.”

“De reglementswijzigingen voor volgend jaar zijn enorm en ieder idee dat je hebt en waarmee je kan ervaring opdoen alvorens de nieuwe wagen voor het eerst de baan op gaat is een bonus. Onze focus lag dan ook op het mechanisch gedeelte. We werkten vooral aan onderdelen voor volgend jaar en probeerden ze uit.”

“Het betekent dat we ons volgend jaar niet moeten baseren op iets dat nog nooit gereden heeft, dat hebben we nu reeds gedaan,” besluit Rossi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}