Test Raikkonen weldra voor Pirelli?

Volgens de Finse pers overweegt Pirelli om haar banden voor de F1 door de Finse rijder Kimi Raikkonen te laten testen.
Kimi Raikkonen is nog geen volledig seizoen weg uit de Formule 1. Raikkonen besloot het na 2009 voor bekeken te houden met de sport maar een comeback sloot hij dan meteen ook weer niet uit.

Vanaf komend seizoen zal Pirelli de sport van haar banden voorzien maar door het aandringen van meerdere teams zal het Italiaanse merk voorafgaandelijk tests uitvoeren. Het spreekt voor zich dat tijdens de tests geen huidige wagens of rijders kunnen worden ingezet.

De voormalige renstal Toyota heeft reeds aangeboden om aan het einde van de zomer een wagen te voorzien die conform het reglement van 2011 zal zijn. Bij Pirelli zou men nu graag Kimi Raikkonen in de wagen van Toyota willen plaatsen. Geweten is echter wel dat Raikkonen enkel akkoord gaat met een aanbod dat volledig naar zijn zin is.

“Het is voor ons nog helemaal niet duidelijk of Kimi Raikkonen interesse zal tonen in een dergelijk voorstel. Hij zou wel de ideale partner voor ons zijn”, zo liet men bij Pirelli verstaan.

Het nieuws geraakte blijkbaar al meteen tot bij de manager van Raikkonen. Deze liet alvast verstaan dat de wereldkampioen van 2007 een gesprek zeker niet zal afwijzen.

“Als Pirelli ons aanspreekt zullen we het aanbod zeker in overweging nemen. Alles zal afhangen van de uitdaging en de interesse van Kimi. Het aanbod moet bovendien ook passen in zijn huidige dienstregeling”, zo liet manager Steve Robertson verstaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}