Testdag Adrian Sutil snel voorbij door brandende wagen

De derde testdag van de laatste testweek in Bahrein was geen succes voor Adrian Sutil en Sauber …
Sutil ging de baan op voor zijn installatierondje maar verder dan dat kwam de Duitser niet. Zijn wagen vatte immers vuur. Sutil kon zijn Sauber C33 wel nog terug de pits inrijden.

Vervolgens hebben de mecaniciens van het team nog wel geprobeerd om de wagen opnieuw in orde te krijgen zodat hij terug de baan op kon maar dat lukte uiteindelijk niet. Het toont nog maar eens aan dat het minste probleem dat hersteld moet worden enorm veel tijd vraagt, laat staan wanneer er een brandje is geweest.

“Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk rijden maar je moet ook naar het totaalplaatje kijken. Het team besloot dan ook om zich te focussen op de laatste testdag van morgen,” zei Sutil in een reactie.

Ook Adrian Sutil erkent dat de teams en rijders nog heel wat ervaring moeten opdoen om zich vertrouwd te maken met de nieuwe wagens.

“De nieuwe wagen en aandrijflijn zijn enorm complex en we proberen ze zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en ervaring mee opdoen. De garagedeuren waren dan wel gesloten, de engineers en monteurs waren zeer hard aan het werk. Hopelijk kennen we morgen meer geluk.”

Meer geluk had ook zijn teamgenoot. Esteban Gutierrez kon gisteren immers met de C33 maar liefst 106 ronden afwerken.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022