Testen te Barcelona: dag 1: Ricciardo snelste, Alonso in de grindbak

Tijdens de eerste testdag van de eerste wintertest op het Circuit de Catalunya-Barcelona heeft Daniel Ricciardo in de Red Bull RB14 de snelste tijd gereden. Het beeld van de dag was echter Fernando Alonso die met zijn oranje McLaren MCL33 in de grindbak stond.


Voorafgaand aan de eerste testdag was het nog een drukte van jewelste in de pitstraat. De F1-teams Force India en Toro Rosso presenteerden nog hun nieuwe F1-bolide terwijl het Haas F1 team ook nog eens in het echt het doek van haar nieuwe F1-bolide deed.

Nadat de nodige foto’s waren genomen ging om 9 uur het licht aan het einde van de pitlane op groen en kon de eerste F1-wintertest van start gaan. De teams stuurden hun nieuwe F1-bolides de baan op.

Tijdens de ochtendsessie reed Daniel Ricciardo in de Red Bull RB14 de snelste tijd, een tijd die in de namiddag niet meer verbeterd werd. Valtteri Bottas zette in de Mercedes de tweede tijd neer, gevolgd door Kimi Raikkonen in de Ferrari.


Fernando Alonso zorgde in de McLaren echter voor een code rood. De Spanjaard schoof in de laatst bocht in de grindbak nadat een wielmoer van zijn McLaren MCL33 rechts achteraan los kwam en hij daardoor uiteindelijk op drie wielen stil kwam te staan. Voor Alonso zat het grootste deel van de ochtendsessie er daarmee op, al slaagde Alonso er uiteindelijk wel in om de vijfde tijd te rijden.

Voorlopig dus een bemoedigende tussenbalans voor McLaren en dat na een moeizame ochtend waarin heel wat tijd werd verloren. Morgen is het de beurt aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023