Testen te Barcelona: dag 3: Sneeuw verstoort testdag, Alonso snelste

De derde testdag van de eerste F1-wintertest is een maat voor niets gebleken. ’s ochtends werd er niet gereden omdat het gesneeuwd had en in de namiddag werd er amper een handvol ronden gereden. Alonso reed daarbij de snelste tijd.

Wet, wet, wet. #F1Testing #McLaren #F1

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Net als tijdens de tweede testdag werd ook vandaag tijdens de derde testdag de middagpauze geschrapt om de teams zo de kans te geven om ondanks de slechte weersomstandigheden zoveel mogelijk kilometers te maken. En dat de weersomstandigheden slecht waren bleek deze ochtend al meteen, het had immers gesneeuwd in Barcelona.


Normaal gesproken zou de derde testdag om 9u van start gaan maar omwille van de sneeuw, en het feit dat de reddingshelikopter niet kon opstijgen. Na uren wachten ging het licht aan het einde van de pitlane omstreeks het middaguur dan toch op groen en kon het testwerk eindelijk beginnen.

De droogweerbanden konden echter aan de kant geschoven worden want uiteraard lag de baan er nat bij. Voor de teams een ideale gelegenheid om de regenbanden te testen tegen erg lage temperaturen. In het verleden werd er vaak opgemerkt dat het moeilijk was om voldoende temperatuur in de regenbanden te krijgen. Vandaag tijd genoeg om uit te testen of het nieuwe rubber van Pirelli sneller op bedrijfstemperatuur geraakt.


De sneeuw was ondertussen veranderd in regen maar het duurde nog tot rond 13u alvorens we eindelijk redelijk wat wagens op de baan zagen. Fernando Alonso ging als eerste in de oranje McLaren MCL33 op de baan, waarna enkele andere rijders zijn voorbeeld volgden.

Het aantal ronden dat werd gereden was echter bijzonder karig, niet verwonderlijk gezien de erg slechte weersomstandigheden. Alonso reed in de McLaren uiteindelijk de snelste tijd, al valt daaruit uiteraard niets te concluderen. De Spanjaard reed bovendien meer ronden dan al de andere rijders samen.

Uitslag testdag 3 in Barcelona:
1. F. Alonso McLaren 02:18.545 11
2. D. Ricciardo Red Bull 00:00.000 4
3. B. Hartley Scuderia Toro Rosso 00:00.000 2
4. M. Ericsson Sauber 00:00.000 1
5. R. Kubica Williams 00:00.000 1
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023