“Testresultaten bezorgden ons hoofdpijn”

Ook bij McLaren zijn ze er niet gerust in. Wat zal de eerste race van het nieuwe F1-seizoen opleveren? McLaren verkeert net als al de andere teams in grote onzekerheid.
image
Bij McLaren ondervonden ze heel wat problemen tijdens de wintertests. Die problemen waren grotendeels toe te schrijven aan de nieuwe banden van Pirelli. Die zijn ontworpen zodat ze meer bandendegradatie vertonen, maar ze zijn ook ontworpen om bij warmere temperaturen te presteren. Temperaturen die veel warmer moeten zijn dan waarin de teams de voorbije weken konden testen.

“Bij Vodafone McLaren Mercedes beleefden we enkele uitdagende weken ter voorbereiding van onze nieuwe MP4-28 op het nieuwe seizoen,” aldus Martin Whitmarsh. “De vaak koude temperaturen en soms ook natte dagen zorgden ervoor dat het moeilijk was om de banden in hun ideaal temperatuurvenster te laten presteren. Dat gecombineerd met enkele specifieke problemen tijdens het testen zorgden ervoor dat we heel wat hoofdpijn kregen. Zoals altijd hebben onze ingenieurs en mecaniciens er alles aan gedaan om zo veel mogelijk kilometers te maken en data te verzamelen.”

Whitmarsh spraak ook duidelijke taal over de onzekerheden die er nu zijn. Geen enkel team weet volgend hem waar het nu staat.

“Iemand die beweert dat hij nu reeds weet hoe de startgrid er op 17 maart zal uitzien die is ofwel een waarzegger of beschikt over een unieke gave. Meer zelfs, ook na de kwalificatie op 16 maart zal geen enkele teambaas een correct en juist beeld hebben over de racesnelheid van zijn wagen,” besluit Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}