Theissen: "De kloof wordt kleiner langs beide kanten"

BMW Motorsport Directeur Mario Theissen is er halfweg het uitvoeren van de wintertesten van overtuigd dat het BMW Sauber F1 Team aansluiting krijgt met de top teams.

"We geloven dat op basis van de rondetijden er een grote vooruitgang is gedaan tot dusver," vertelt Theissen. "We hebben de achterstand van het oorspronkelijke Sauber team met de top tot de helft kunnen reduceren vorig jaar en wensen dit opnieuw te doen dit jaar zodat we werkelijk sterk voor de dag zullen komen in 2008. Het valt af te wachten wat onze concurrenten nog kunnen realiseren, waardoor het moeilijk is om voorspellingen te doen over het komende constructeurskampioenschap."

In het debuutjaar ging BMW Sauber van de achtste naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

"Desalniettemin, hoeveel te kleiner de achterstand wordt met de top hoeveel te moeilijker het wordt om grote vorderingen te blijven maken. De kloof met de topteams was nog groot vorig jaar, maar deze wordt kleiner van beide kanten. Elk punt dat wij winnen, wordt door hen verloren, zodat ik hoop dat we dit jaar een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten voor wat betreft onze concurrentiepositie."