Ticketverkoop GP van de USA breekt records: “Zonder ons zou de F1 niet bestaan”

Volgens Bobby Epstein, de grote baas van het Circuit of The Americas, is de GP van de Verenigde Staten van Amerika op weg naar een record wat de ticketverkoop betreft.


Toegegeven, het liep in het verleden niet altijd storm wat de ticketverkoop voor de GP van de Verenigde Staten van Amerika betreft. Dit jaar lijkt daar echter verandering in te zijn gekomen.

“We zijn op weg om het meeste aantal fans voor eender welke race tot dusver te ontvangen. De genummerde plaatsen zijn al in juli uitverkocht,” aldus Epstein tegenover ‘ESPN’.

“We zijn aan het bekijken waar we tribunes bij kunnen plaatsen om meer fans te ontvangen.”

Volgens Epstein heeft de Netflix-serie ‘Drive to Survive’, een documentaire over het F1-seizoen 2018 waarin we een blik achter de schermen krijgen, de Formule 1 ook in Amerika extra aandacht bezorgd en populair gemaakt.

“Er zijn heel wat redenen voor die veel betere ticketverkoop. We hebben het entertainment op muziekaal vlak, wat ons echt heeft geholpen maar we hebben een echte fanbasis op het Circuit of The Americas uitgebouwd.”

“We hebben een goede geschiedenis, we hebben er een traditie van gemaakt dat er hier geracet wordt.”

“Los daarvan heeft de Netflix-serie een enorme boost gegeven wat de ticketverkoop en Amerikaanse fans betreft.”

Voor het Circuit of The Americas is de recordverkoop wat tickets betreft een serieuze opsteker. De voorbije jaren kreeg het met het uitgeregende raceweekend in 2015, en het wegvallen van subsidies in 2018, immers enkele serieuze opdoffers te verwerken.

Het circuit wordt nu echter beloond voor het aantrekken van de Formule 1 in 2012: “Ik denk dat het juist is om te zeggen dat de Formule 1 zonder ons niet zou bestaan in Amerika.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022