Tiende etappe Dakar geneutraliseerd, Fernando Alonso maakt koprol met zijn wagen

Het eerste deel van de tiende etappe in de Dakar, een zogenaamde ‘marathonetappe’, is na 345 kilometer geneutraliseerd. Het beeld van de dag was Fernando Alonso die met zijn Toyota Hilux zijdelings van een duin rolde.


Bij het begin van deel één van de marathonetappe ging Fernando Alonso iets te fel over een duin. De Spanjaard rolde met zijn Toyota Hilux zijdelings naar beneden en verloor daarbij zijn voorruit. De Spanjaard zette vervolgens zijn weg verder zonder voorruit maar verloor daarbij heel wat tijd.

Alonso moet ook op donderdag het tweede deel van de marathonetappe zonder voorruit afwerken. Hulp van buitenaf is immers uit den boze.

Nadat hij tijdens de tweede etappe van de Dakar door technische problemen tijd verloor slaagde Alonso er de voorbije etappes in om geleidelijk aan op te klimmen naar een plaats in de top tien. Vandaag viel Alonso door zijn tijdsverlies terug naar de veertiende plaats.

De marathonetappe omvatte vandaag ook een zeer moeilijk navigatiegedeelte. Carlos Sainz slaagde er als enige van de kandidaten voor de eindzege in om foutloos te blijven en de Spanjaard deed dan ook een uitstekende zaak.

Nasser Al-Attiyah had tegen een vroegtijdige neutralisatie van de etappe een achterstand van iets minder dan achttien minuten. Stéphane Peterhansel deed het iets beter en keek tegen een achterstand aan van iets minder dan twaalf minuten.

De neutralisatie kwam er na 345 van de 543 kilometer en dat omwille van de slechte weersomstandigheden. De organisatie besloot dat dit noodzakelijk was om de veiligheid van de deelnemers te garanderen en er werd vervolgens in konvooi naar het bivak van Shubaytah gereden.

Carlos Sainz heeft nu een voorsprong van zo’n achttien minuten op Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel. Het is nu afwachten wat er op donderdag zal gebeuren want ook voor donderdag worden er slechte weersomstandigheden voorspeld.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen