Tilke: "F1-projecten Mexico, India en Rusland op de helling"

Volgens de Duitse F1-circuitarchitect Herman Tilke zullen er in de nabije toekomst waarschijnlijk geen F1-wedstrijden plaatsvinden in Mexico, India en Rusland.

Mexico heeft in 2005 een contract voor 5 jaar afgesloten met Bernie Ecclestone waarbij reeds beloftes werden gemaakt dat de eerste grote prijs zou doorgaan in 2006.

In een interview met autosport.com verklaarde Tilke als volgt: “Het project staat volledig op de helling. Vanuit typografisch oogpunt was er geen probleem. We hebben een geschikte plaats gevonden om het traject te bouwen. Maar omwille van redenen die moeilijk te doorgronden zijn, werd het project geneutraliseerd. Ik vermoed dat er enkele politieke motieven achter zitten.”

Rusland, dat tevens hoopte een grote prijs te kunnen organiseren, heeft voorlopig zijn plannen voor het bouwen van een F1-circuit opgeborgen.

“We zijn bezig met het bouwen van 2 circuits in de nabijheid van Moskou, maar geen van deze is bedoeld om het F1-circus te ontvangen.”

India kwam recent nog in het nieuws omdat het in 2009 een grote prijs zou organiseren, maar hierover werden volgens Tilke nog geen concrete zaken afgesproken.

Hij voegt hieraan toe: “India meldt zich altijd als we spreken over de nieuwkomers, maar omdat het tot dusverre een onderwerp van discussie is, zit er geen beweging in.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}