Toeschouwersaantallen dalen in Valencia

De Grote Prijs van Europa in Valencia heeft dit seizoen fors minder bezoekers aangetrokken dan bij de eerste editie van de race vorig seizoen. In 2008 wist de Grote Prijs van Valencia nog iets meer dan 115.000 supporters te lokken. In 2009 blijkt het aantal bezoekers gedaald te zijn tot ongeveer 81.000 bezoekers.
Aangezien de Grote Prijs van Europa zich op Spaanse bodem bevindt hadden de organisatoren in 2009 een nog grotere opkomst verwacht maar die kwam er niet, integendeel zelfs. Volgens enkele insiders zou enerzijds de annulering van de comeback van Michael Schumacher en anderzijds een te hoge prijs van de tickets een deel van de bezoekers hebben weggehouden in 2009. Zo zou het ticket op zondag alleen al minimum 100 euro gekost hebben en daar komen dan ook nog het verblijf, de parking en vele andere dingen bij.

De organisatie van de GP van Valencia heeft eigenlijk nog weinig keuze want het dient zich ook aan de afspraken met de FIA en Bernie Ecclestone te houden. Een deel van de opbrengsten gaat uiteraard naar de Formula One Groep. Het prijskaartje van een ticket zou volgens de organisatie grotendeels door deze uitgave bepaald worden . De Spaanse overheid wist alvast te vertellen dat de GP op Valencia tot nu toe enkel tot een schade van 63,5 miljoen dollar zou hebben gezorgd.

Het enige dat de organisatie nu nog kan hopen is dat Fernando Alonso daadwerkelijk zou overstappen naar Ferrari of dat z’n Renault team volgend seizoen terug beter zal presteren. Ook Campos Racing zou vanaf 2010 voor een sterke toename van de bezoekers moeten zorgen omdat het een Spaans team is. Het succes van de GP in 2009 valt dus in elk geval dramatisch te verwoorden daar deze GP één van de meest succesvolle van het seizoen had moeten zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}