Toro Rosso overweegt het strategisch inzetten van een extra Honda-motor

De eerste race van het nieuwe F1-seizoen moet nog verreden worden maar nu al denkt men bij Toro Rosso na over het strategisch inzetten van een extra vierde exemplaar van de Honda-motor.


De F1-kalender 2018 telt maar liefst 21 races. Er staan dus meer races op de kalender dan vorig jaar maar er mag een motor minder gebruikt worden. Het is niet voor niets dat de teams vrezen dat ze doorheen het seizoen een extra motor zullen moeten inzetten, wat zou resulteren in een gridpenalty.

Bij Toro Rosso denkt men nu al na over het strategisch inzetten van een extra Honda-motor tijdens het seizoen. Volgens teambaas Franz Tost kan dit zelfs een voordeel opleveren.

“Er zal een moment komen waarop we moeten bekijken of het beter is om met een nieuwe motor meer naar achter op de grid te starten dan met een motor die reeds 3000 à 4000 kilometer gereden heeft en waarbij je na 100 of 200 kilometer motorvermogen begint te verliezen,” aldus Franz Tost, de teambaas van Torro Rosso, tegenover ‘Motorsport.com’.

“We zullen zien. Ik kan je nu echter reeds zeggen dat we die discussie zullen voeren. Ik weet niet wanneer, ik weet alleen dat het zal gebeuren.”

Tost is niet te spreken over het feit dat het komende F1-seizoen met amper drie motoren dient afgewerkt te worden.

“Vorig jaar probeerden de constructeurs het met voer motoren en minder races. Dit jaar zijn er meer races en minder motoren,” aldus Tost. “Ik vind dit te gek voor woorden.”

“Ferrari was tegen het aanpassen van het reglement, de anderen wensten vier motoren. Ferrari denkt echter dat ze een voordeel hebben door slechts drie motoren. Er is volgens het reglement unanimiteit nodig om die regel aan te passen dus we moeten ermee zien te leven,” besluit Tost. “We moeten het aanvaarden en hoeveel motoren we uiteindelijk nodig zullen hebben dat weet ik niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023