Toro Rosso puntenloos na straf Alguersuari

‘Eindelijk’, moet Alguersuari gedacht hebben toen hij de start/finish lijn overschreed. ‘Eindelijk nog eens punten’, de eerste sinds zijn thuisrace in Barcelona. Hij kreeg echter een straf voor het afsnijden van een chicane.
De FIA heeft Alguersuari een tijdstraf van twintig seconden gegeven wegens het afsnijden van de Busstop-chicane. Als gevolg hier van gaat Force India’s Vitantonio Liuzzi er met het laatste puntje vandoor en wordt Alguersuari slechts als dertiende geklasseerd.

Aanvankelijk was Alguersuari nog dolblij met hoe de zondag voor hem verliep: “Ik ben in de wolken met dit punt. De race van vandaag was zonder twijfel de spannendste uit mijn loopbaan”, liet de jonge Spanjaard weten, voordat hij zijn straf vernam.

Teamgenoot Buemi verging het niet veel beter, met een (dankzij het terugzetten van Alguersuari) 12de plek. Na veel pech moest Sebastien Buemi teleurgesteld vaststellen dat er niet meer in zat vandaag.

“Iemand reed in het begin van de race tegen de achterkant van mijn bolide aan en ik had daardoor de rest van de wedstrijd ontzettend veel last van overstuur, waar ik vanuit de cockpit helaas niets meer aan kon veranderen.”

“Ik baal enorm”, verklaarde Buemi verder. “Dit was namelijk een race waarin ik eventueel om de punten had kunnen vechten als ik geen pech had gehad, maar ja, dat is racen…”

a:1:{s:9:”file_name”;s:39:”Jaime_Alguersuari_-_Torro_Rosso_2_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021