Toro Rosso stelt STR5 voor

De Italiaanse renstal Toro Rosso stelde vandaag haar nieuwe STR5 voor in Valencia. Een wagen die voor het eerst zonder Red Bull werd gebouwd.
Of de renstal Toro Rosso in 2010 nog eens op wonderbaarlijke wijze met een zege zal gaan lopen wordt zeker en vast nog wat afwachten. Volgens het reglement voor 2010 mocht Toro Rosso haar wagen niet meer door Red Bull en Adrian Newey laten ontwikkelen. Toro Rosso en het grote Red Bull Racing zijn in principe toch eigendom zijn van dezelfde eigenaar, Dietrich Mateschitz.

Om een lang verhaal kort te maken, in 2010 heeft Dietrich Mateschitz echt twee teams op de grid staan. Mateschitz zal het vooral aan zijn geldbeurs merken want het bouwen van de STR5 vroeg natuurlijk om een groter budget.

De STR5 is, zoals u waarschijnlijk aan de naam zal merken, de vijfde wagen waarmee de renstal op de grid verschijnt. Het team dat in 2005 nog onder de naam Minardi door het leven ging, dat team zou in 2010 wel eens pas echt kunnen debuteren. Als rijders stelde men er Sébastien Buemi en de Spaanse rijder Jaime Alguersuari voor.

Tot slot zal Ferrari de motoren voor de STR5 leveren. Zowel Alguarsuari als Buemi zullen de wagen weldra mogen testen op het circuit van Valencia.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}