Toto Wolff: “Afscheid Lewis Hamilton zou erg slecht zijn voor de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Sinds de verloren seizoensfinale in Abu Dhabi hult Lewis Hamilton zich in stilzwijgen. De geruchtenmolen over een mogelijk F1-afscheid neemt toe en volgens Toto Wolff zou dat erg pijnlijk voor de sport zijn.

Al wekenlang is Lewis Hamilton niet actief op de sociale media. De verloren seizoensfinale en de ‘dubieuze’ beslissingen van de wedstrijdleiding zijn volgens ingewijden vooral in de dagen na de GP van Abu Dhabi hard aangekomen bij Hamilton.

In die mate zelfs dat Hamilton zou overwegen om afscheid te nemen van de Formule 1. Volgens de laatste geruchten zou Hamilton zijn beslissing afhangen van het onderzoek dat de FIA naar de beslissingen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi voert en de acties die daaruit zullen volgen.

Eerder deze week liet de FIA weten dat de bevindingen en actie in de aanloop naar de eerste race in Bahrein bekendgemaakt zullen worden. Het zorgt er meteen ook voor dat Hamilton niet de luxe heeft om te wachten op de bekendmaking van de resultaten van het onderzoek en de acties die genomen zullen worden. In februari en begin maart vinden immers al twee driedaagse F1-tests plaats.

Mercedes mag de voorbije dagen dan wel gezinspeeld hebben op een verlengd verblijf van Hamilton in de sport, ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff lijkt het niet zeker te weten.

Volgens Toto Wolff zou een eventueel afscheid van Hamilton bijzonder slecht zijn voor de Formule 1 en het imago van de sport.

“Ik hoop echt dat we hem terug zullen zien. Hij is het belangrijkste onderdeel van onze sport,” aldus Wolff tijdens een interview met het Oostenrijkse ‘Krone’.

“Het zou een aanfluiting zijn voor de volledige Formule 1 als de beste rijder beslist om de sport te verlaten door schandalige beslissingen.”

“Welk obstakel hij ook mee geconfronteerd werd, hij weet al heel zijn leven dat hij op het circuit moet antwoorden. Maar het is ongelooflijk moeilijk voor hem om de weg te vinden tussen gelijk of ongelijk hebben. Het zal gewoon tijd vragen.”

Toto Wolff liet verstaan dat ook hij nog geen concreet moment heeft ingepland om met Lewis Hamilton te praten.

“Ten laatste in februari, en zeker en vast niet om tequila te drinken, daarvan heb ik genoeg gehad in Abu Dhabi,” verwijst hij naar de beelden die van hem opdoken op de sociale media.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print