Toto Wolff beschuldigt Max Verstappen van ‘opzettelijk hinderen’ Lewis Hamilton: “Dit was revanche, een wraakactie”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Max Verstappen zich tijdens de ‘Sprint Shootout’ doelbewust gerevancheerd op Lewis Hamilton door de zevenvoudige wereldkampioen te hinderen. Tot een bestraffing van de stewards kwam het echter niet, maar dat betekent niet dat ze bij Mercedes niet verontwaardigd zijn.

Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace zou Max Verstappen volgens Toto Wolff doelbewust een snel rondje van Lewis Hamilton geruïneerd hebben, dit nadat hijzelf eerder tijdens de sessie gehinderd werd door Hamilton. Verstappen naderde op Hamilton en in de laatste bocht moest Verstappen op de rem gaan omdat Hamilton voor hem reed.

Een beetje verder hinderde Verstappen vervolgens Hamilton door tijdens het uitkomen van de eerste bocht wat van het gas te gaan. Het kostte Hamilton een snelle rondetijd en ook wat tijd in het erg korte eerste deel van de sprintkwalificatie. Hamilton sneuvelde uiteindelijk ook in SQ1.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet verstaan dat het de fout van Mercedes was dat Hamilton op een slecht moment de baan werd opgestuurd en daardoor ook met Verstappen werd geconfronteerd maar tegelijkertijd vindt Wolff dat wat Verstappen deed duidelijk ‘revanche nemen’ was.

“Wij hebben een fout gemaakt,” aldus Wolff. “De communicatie tussen ons en Lewis gaf hem niet de juiste informatie om uit de weg te gaan voor Max.”

“Niemand wil iemand anders in de weg rijden want dan hinder je iemand en word je bestraft.”

“Langs de andere kant was wat in de eerste bocht gebeurde bewust een fout maken om revanche te nemen, om er zeker van te zijn dat het rondje werd verprutst. Het ene was dus niet opzettelijk, het andere was dat wel.”

Wolff was desondanks van mening dat het niet de moeite loonde om het incident te melden aan de stewards, terwijl het volgens de Mercedes-motorsportbaas wel besproken zal worden tijdens de rijdersbriefing in Silverstone.

“Wie maakt het wat uit? We hebben het bekeken maar het verandert onze race niet, ze zullen het echter wel volgende week bespreken tijdens de rijdersbriefing.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print