Toto Wolff: “Blij dat racedirecteur de regels heeft toegepast en de druk heeft weerstaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Italië kwam er kritiek op het feit dat de safety car tot het einde van de race op baan bleef. Volgens veel teambazen, rijders en fans was er voldoende tijd om de safety car vroeger van de baan te laten gaan. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is vooral blij dat de regels gevolgd werden.

“Ik ben echt blij dat een racedirecteur en zijn collega’s de regels hebben toegepast en dat ondanks de druk vanwege de media, fans en iedereen die een inbreuk op de regels wenste,” vertelde Wolff na afloop van de race.

Bij Red Bull en Ferrari stelden ze zich openlijk vragen over hoe de race in Monza beëindigd werd maar Toto Wolff verdedigt de beslissing van de FIA en de racedirecteur.

“Het is zeer duidelijk,” aldus Wolff. “Er zijn regels en die staan neergeschreven in een reglement. En vanuit mijn perspectief, of ik nu getraumatiseerd ben door Abu Dhabi of niet, de regels werden vandaag punctueel gevolgd.”

“Er stond een wagen langs de baan, er waren baanmarshals en een kraan. Dat is waarom ze niemand lieten inhalen. Vervolgens was er niet voldoende tijd om de race te hervatten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print