Toto Wolff: “De progressie van Ferrari is zeer uitzonderlijk”

Bij Mercedes zijn ze ondanks hun dubbeloverwinning tijdens de GP van Rusland er van overtuigd dat Ferrari een hoogst uitzonderlijke vooruitgang heeft geboekt en meer dan ooit de benchmark is op het vlak van topsnelheid en motorvermogen.


Voorafgaand aan het seizoen was Ferrari de grote favoriet. De Scuderia kende een erg teleurstellend seizoensbegin maar lijkt na de zomerpauze een gigantische stap vooruit te hebben gezet.

Ferrari ontwikkelt op de rechte stukken een enorm hoge snelheid en heeft nu ook haar competitiviteit over het algemeen weten te verbeteren. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt de progressie die Ferrari de voorbije weken heeft weten te boeken alvast opmerkelijk.

“Het is zeker en vast opmerkelijk,” zei Mercedes-motorsportbaas tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is erg ongewoon om bij stabiele reglementen zo’n grote progressie te boeken.”

“We moeten allemaal zien te begrijpen hoe we zo veel mogelijk vermogen uit onze motor kunnen halen terwijl er een goede verhouding is tussen pk’s en drag. Het is een combinatie van verschillende zaken.”

Ferrari beschikt momenteel naar verluidt over de krachtigste motor en haalt daardoor ook enorm hoge topsnelheden op de rechte stukken.

“Ik denk dat er in het verleden situaties zijn geweest waarbij Ferrari in het verleden zeer sterk was maar nu rijden ze iedereen in de vernieling met hun ongelooflijke snelheden op de rechte stukken. Het is dan ook erg moeilijk om dat verlies goed te maken op de andere stukken van een circuit. Het is een probleem dat we moeten zien op te lossen,” besloot Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022