Toto Wolff: “De strijd om het kampioenschap is nog lang”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Al vijf races op rij zag Mercedes Red Bull zegevieren en de achterstand in beide kampioenschappen vergroten. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geeft zich echter nog niet gewonnen.

“Ik ben altijd iemand redelijk sceptisch, een halfvol glas, maar ik zie nu de positieve aspecten,” vertelde Toto Wolff in Oostenrijk.

“We hebben nog 13-14 races te gaan. We staan één opgave verwijderd van Red Bull en we hebben door onze eigen fouten veel meer punten verloren dan dat we hadden moeten verliezen.”

“De voorbije twee races in Oostenrijk beschikten we niet over de performance die noodzakelijk was om met Red Bull te kunnen strijden. We moeten op alle vlak orde op zaken stellen en hopelijk presteren we op de andere circuits beter.”

De Mercedes-motorsportbaas wil voorlopig echter nog niet de handdoek in de ring gooien en hoopt alsnog op een ommekeer in het kampioenschap.

“Het is niet geweldig om 13 of 14 punten te verliezen maar het seizoen is nog lang. We zijn op achtervolgen aangewezen, ze hebben duidelijk een voordeel op het vlak van performance, dat kan je duidelijk zien,” aldus Toto Wolff.

“We gaan in deze fase van het kampioenschap niet opgeven. We gaan niet opgeven tot het mathematisch niet meer mogelijk is om het kampioenschap te winnen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021