Toto Wolff: “De uitspraken van Bernie Ecclestone over Hamilton zijn een handgranaat”

Mercedes-teambaas Toto Wolff vergelijkt de uitspraken van Bernie Ecclestone, die beweert dat het mogelijk is dat Hamilton er de brui aan geeft einde 2018, met een handgranaat.


Bernie Ecclestone liet in een interview met ‘Sky’ verstaan dat Lewis Hamilton niet meer de racer was van een aantal jaren terug en dat het erop leek dat hij het allemaal wat beu was. De viervoudige wereldkampioen wilde liever geen commentaar geven op de uitspraken van Ecclestone.

Teambaas Toto Wolff vertelde dat hij er zeker van is dat Hamilton zich niet druk maakt om zo’n speculaties.

“We hebben allemaal veel respect voor Bernie,” aldus Wolff. “Maar we hebben ook geleerd om zijn commentaren met een korreltje zout te nemen. Lewis gaat opmerkelijk rustig om met dat soort dingen, ik denk dat hij het allemaal relaxed bekijkt.”

“Bernie komt binnen, gooit een handgranaat en voor je het weet staat het in de krant, dat is zijn manier. Hij heeft ervoor gezorgd dat jullie allemaal hier zijn (in de F1) en ik ook, hij heeft de sport groot gemaakt.”

De Oostenrijker benadrukt dat Hamilton nog steeds gemotiveerd is en dat de drie nederlagen van Mercedes uitvergroot worden in de media. Hij voegt er ook aan toe dat het eigen is aan de moderne media om de dingen buiten proportie weer te geven.

“Op de manier dat het nieuws tegenwoordig draait schommelen we steeds tussen uitbundigheid en depressie, en weer terug. Als het even niet loopt zoals het moet is alles slecht en als we dan twee races winnen domineert Mercedes en maken we de sport kapot.”

“De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden, we hebben de laatste races niet op het niveau gepresteerd dat we zelf gewild hadden.”

“Het waren drie races die we hadden kunnen winnen maar we hebben het laten liggen, dat is een feit. Maar ik zie nog altijd het vuur en het verlangen branden bij Lewis om te winnen,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA