Toto Wolff: “Dit is niet de start van het seizoen waarop we gehoopt hadden”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee races. Er is teleurstelling omwille van het feit dat de eerste races niet gewonnen konden worden.


“Dit is niet de start waarop we tijdens het seizoen 2018 gehoopt hadden,” blikt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff terug op de eerste twee race van het seizoen. “Tijdens twee races op rij hebben we met de ene wagen aan schadebeperking gedaan en hebben we met de andere wagen de strijd om de overwinning verloren. Beide races werden met minieme verschillen beslist, maar dat zorgt er niet voor dat we ons beter voelen, het maakt het des te frustrerender.”

“Het is extreem close dit jaar. Melbourne was al een sterke reminder die ons erop wees dat er dit jaar tijdens de titelstrijd geen marge is voor foutjes. In Bahrein zagen we een compleet andere race en verloren we omwille van andere redenen. De boodschap bleef echter dezelfde: indien we dit jaar willen winnen moeten we op ons beste niveau presteren.”

Minder dan een week na de GP van Bahrein vindt reeds het raceweekend in China plaats. Het zorgt ervoor dat de focus meteen naar het derde raceweekend verschuift en dat er weinig tijd is om stil te blijven staan bij wat er de vorige race gebeurde.

“We hebben geanalyseerd wat er in Bahrein fout liep om er voor te zorgen dat we in China sterker zijn. We zijn redelijk blij dat dit zogenaamde back-to-back races zijn, wat betekent dat we niet lang hoeven te wachten om opnieuw te racen.”

“In het verleden was Shanghai een goed circuit voor ons en hopelijk kunnen we er enkele dingen rechtzetten doe de voorbije weken fout liepen. Hopelijk kunnen we prestaties neerzetten die de naam Mercedes waardig zijn,” besloot Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023