Toto Wolff: “Dit was het slechtste weekend in 13 jaar!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het Mercedes F1 team draaide de GP van Brazilië met een achtste plaats voor Lewis Hamilton en een opgave voor George Russell uit op een grote ontgoocheling. Teambaas Toto Wolff spreekt zelfs over het slechtste raceweekend sinds de terugkeer van Mercedes naar de Formule 1.

Voorafgaand aan het raceweekend lagen de verwachtingen toch wel iets hoger dan gebruikelijk dit seizoen. Mercedes slaagde er vorig jaar op het circuit van Interlagos immers in om te midden van een teleurstellend seizoen een dubbeloverwinning te behalen. 

Een overwinning, zelfs een podiumplaats, zat er dit jaar zelfs nooit echt in. Lewis Hamilton viel tijdens de race steeds verder terug en George Russell moest opgeven met technische problemen. 

“De sprintweekends zijn niet ons sterkste punt dit seizoen,” vertelde Toto Wolff na afloop van de GP van Brazilië. “Tijdens de meeste van die raceweekends werken we ons in de problemen. In Mexico waren we bijna de snelste en hier zijn we plots achtste, de resultaten zijn erg wisselvallig.”

“Voor mij persoonlijk is dit het slechtste weekend in 13 jaar.”

De problemen bij Mercedes waren al op zaterdag duidelijk te zien toen Hamilton en Russell ook al tijdens de sprintrace worstelden met de performance van de wagen en terugvielen. Gevraagd of Mercedes eventueel had overwogen om de wagens uit parc fermé-condities te halen zodat de afstelling van de wagens eventueel nog kon aangepast worden, wat weliswaar in een pitlane-start resulteert, antwoordde Toto Wolff het volgende.

“We wisten fundamenteel niet wat we zouden moeten aanpassen, er is immers een veel groter onderliggende probleem. We hebben aan een start vanuit de pitlane gedacht maar toen we dachten aan het proberen maximaliseren van de punten dan was de beslissing om gewoon te starten waarschijnlijk de juiste.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023