Toto Wolff: “Er bestaat geen magische oplossing voor Mercedes”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bestaat er geen magische oplossing waarmee de renstal er voor kan zorgen dat ze met hun wagen opnieuw zo dominant zijn als de voorbije jaren.


Ferrari heeft afgelopen winter overduidelijk opnieuw een serieuze stap vooruit gezet. Tegelijkertijd zou de maatregel van de FIA dat er minder olie mag verbruikt worden ook gevolgen hebben voor Mercedes, al werd aanvankelijk verwacht dat ook Ferrari daarvan serieuze nadelen zou ondervinden. De Italiaanse renstal slaagde er echter in om meteen vanaf de eerste race een stuk competitiever te zijn en Mercedes bij te benen.

“GPS-metingen tonen dat Ferrari Mercedes heeft bijgebeend op het vlak van motorprestatie,” aldus het Duitse ‘Auto Motor und Sport’. “Mercedes heeft het aantal kilometers opgetrokken van 5 000 naar 8 000 kilometer maar Ferrari heeft tijdens de winter nog meer vermogen gevonden met haar motor.”

Na drie races staat het aantal overwinningen nog steeds op nul voor Mercedes. Wie had dat voorafgaand aan het seizoen durven voorspellen?

Ook bij Mercedes beseffen ze maar al te goed dat er werk aan de winkel is, al meent Mercedes-motorsportbaas dat er geen snelle en magische oplossing bestaat.

“In de Formule 1 bestaat er nooit een snelle oplossing,” vertelt Toto Wolff. “Je kan zien hoe snel het beeld kan veranderen tussen het testen en de eerste race in Melbourne.”

“Men voorspelde dat we in het kampioenschap snel van de anderen zouden wegrijden omdat onze wagen zo dominant was. We zijn nu drie races ver en we bevinden ons niet eens zo ver.”

“We hadden in China een gebrek aan snelheid. We bevinden ons niet op het niveau dat we verwachten.”

Toto Wolff heeft er echter alle vertrouwen in dat Mercedes dit seizoen opnieuw kampioen kan worden. Je kan hem geen ongelijk geven want het seizoen is nog maar drie races ver en er moeten dus nog maar liefst achttien races verreden worden.

“We moeten gewoon onze hoofden bij elkaar steken,” aldus de motorsportbaas van Mercedes. “We moeten rustig blijven en met enkele oplossingen komen. Ik heb enorm veel vertrouwen in het team, ze hebben in het verleden reeds bewezen dat ze het kunnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print