Toto Wolff: “Er is geen magische oplossing voor de problemen van Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gaat iedereen in het team voluit om de problemen die ze met de W13 ervaren op te lossen maar bestaat er tegelijkertijd geen magische oplossing.

Met het nodige geluk door een dubbele uitvalbeurt van Red Bull tijdens de openingsrace in Bahrein wist Mercedes de schade tijdens de eerste twee races enigszins te beperken. De tweede race in Saudi-Arabië bewees echter dat de problemen met de Mercedes W13 nog helemaal niet opgelost zijn.

“We bevinden ons in een race waarbij we zo snel mogelijk zoveel mogelijk moeten leren en de eerste twee raceweekends hebben getoond dat we nog veel te leren hebben,” aldus Toto Wolff in de preview van Mercedes op de GP van Australië.

“Momenteel beantwoordt onze performance op de baan niet aan onze verwachtingen maar iedereen in Brackley en Brixworth focust zich op het begrijpen van de problemen en het vinden van de juiste oplossingen.”

Voor de problemen met de Mercedes F1-bolide bestaat volgens Toto Wolff echter geen magische oplossing en moet er simpelweg voluit gegaan worden om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken.

“Er is geen magische oplossing tegen de volgende race in Australië. We pushen echter om vooruitgang te boeken voor de komende races zodat we hopelijk meer naar voor geraken.”

“Tot dan moeten we elke opportuniteit die we krijgen proberen te benutten en het meeste uit ons pakket proberen halen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023