Toto Wolff: “Geen garantie dat Mercedes in de F1 blijft”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn er positieve signalen wat betreft een verlengd verblijf van Mercedes in de Formule 1, al is dat volgens hem geen garantie dat het merk met de ster ook daadwerkelijk in de Formule 1 blijft.


Mercedes bestudeert momenteel als automobielconstructeur nauwgezet het nieuwe F1-reglement 2021 dat onlangs werd voorgesteld. Naast de Formule 1 wordt Mercedes vanaf eind dit jaar ook actief in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

Hoeft het nog gezegd te worden dat Mercedes ook op het vlak van racen een volledige elektrische switch overweegt, net zoals haar wagens de komende jaren in sneltempo elektrisch gelanceerd worden?

Met onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nyck de Vries wil het succes nastreven in de Formule E, maar wat betekent dat voor het Formule 1-engagement van Mercedes?

“Alles wijst erop dat we in de F1 zullen blijven maar dat is geen garantie,” vertelt Toto Wolff over 2021 in gesprek met ‘Motorsport.com’.

“We bevinden ons te midden van de gesprekken over een nieuw ‘Concorde Akkoord’. Daaraan verbonden, maar ook losstaand daarvan, zijn we volop in discussie over hoe de automobielsector zich ontwikkelt en wat de effecten op de sport zijn.”

“In welke richting evolueert de automobielsector?” vraagt de Mercedes-motorsportbaas zich af.

“Hoe is de Formule 1 relevant als platform op het vlak van entertainment en technologie? Als een merk waarvan onze eerste wagen een racebolide was, wil je dan voor de lange termijn aan de F1 als platform verbonden blijven?”

Toto Wolff maakt vervolgens de vergelijking met Ferrari dat als enige renstal altijd al heeft deelgenomen aan de Formule 1.

“Er is het Ferrari-model dat zegt: ‘We zullen het altijd doen. We bouwen racebolides en wagens voor de straat’. Het andere model zegt: ‘We hebben succes behaald, er rest ons niets meer te bewijzen. We gaan nu iets anders doen’. Allebei zijn ze een logische strategie om te hanteren,” besluit de Mercedes-motorsportbaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022