Toto Wolff: “Geweldig hoe Valtteri Bottas zich liet gaan over de radio”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt het niet erg dat Valtteri Bottas tijdens de GP van Frankrijk een halve scheldtirade afstak over de boordradio.

“Why the f*ck does no one listen to me when I say it’s going to be a two-stopper?!” F***ing hell,” schreeuwde Bottas over de boordradio toen hij door Perez was gepasseerd en duidelijk werd dat hij op een éénstopper door zijn banden zat.

Velen waren verrast door de uithaal van Bottas die meestal zijn ‘koel’ bewaart. De Fin zelf liet weten “gewoon duidelijk te maken wat hij dacht”.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet weten niet verrast te zijn door de uithaal van Bottas en het zelfs goed te vinden dat Bottas zich liet gaan over de boordradio.

“Ik hield ervan dat hij zijn mening verkondigde en niet alles voor zich hield,” reageert Toto Wolff op de uithaal van Bottas. “We geloven nog steeds dan een éénstopper de betere strategie voor ons was.”

“Maar wanneer je zo hard vecht na de pitstop dan hebben we de levensduur van de banden enorm gerokken, te ver om het helemaal tot het einde van de race te kunnen dragen.”

Na enkele tegenvallende races kende Bottas in Frankrijk opnieuw een veel beter raceweekend, iets dat ook Toto Wolff niet is ontgaan.

“Tijdens een groot deel van de race was hij vooraan mee aan het strijden met Lewis en Max,” aldus Wolff. “Ik denk dat het om eerlijk te zijn de goede richting uitgaat. Ja, er is nog een verschil, vooral wat zijn bandenmanagement in vergelijking met Hamilton is. Dat zullen we de komende dagen in detail analyseren.”

“Ik zie echter duidelijk progressie op het vlak van hoe Valtteri de races en kwalificatie aanpakt, we hebben daar nooit aan getwijfeld.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021